Psykologhjælp til unge – Hvornår skal du søge hjælp?

Som ung kan der være mange ting, der kan gøre det svært at få det godt. Det kan være pres fra skolen, problemer i familien, eller bare følelsen af, at man ikke er god nok. Hvis du kæmper med noget af dette, er det vigtigt, at du ved, at du ikke er alene. Der er hjælp at få, og det er ikke noget at skamme sig over at søge.

Hvornår skal du søge psykologhjælp?

Der er ingen faste regler for, hvornår du skal søge psykologhjælp. Hvis du har det svært i hverdagen, og du føler, at du har brug for hjælp til at håndtere dine følelser, så er det et godt tidspunkt at søge hjælp.

Her er nogle konkrete tegn på, at du kan have brug for psykologhjælp:

  • Du har svært ved at koncentrere dig i skolen eller på arbejdet.
  • Du har problemer med at sove eller spise.
  • Du har tanker om selvmord eller selvskade.
  • Du føler dig trist, vred eller bange i mere end to uger.
  • Du har svært ved at have tætte relationer til andre.

Hvad kan psykologhjælp gøre for dig?

Psykologhjælp kan hjælpe dig med at forstå dine følelser og håndtere dine problemer. En psykolog kan give dig redskaber til at håndtere stress, angst og depression. En psykolog kan også hjælpe dig med at forbedre dine sociale færdigheder og udvikle et stærkere selvværd.

Hvordan finder du en psykolog?

Hvis du er interesseret i at søge psykologhjælp, kan du starte med at tale med din læge. Din læge kan henvise dig til en psykolog, der er specialiseret i at arbejde med unge. Men du kan også bare tjekke den oversigt over privatpraktiserende ungdomspsykologer, som vi har lavet for dig.

Det er vigtigt at huske, at du ikke er alene. Der er hjælp at få, og det er ikke noget at skamme sig over at søge. Hvis du har det svært, så tal med en voksen, du stoler på, eller kontakt en psykolog.

Hvis du er interesseret i at lære mere om psykologhjælp til unge, kan du se listen over psykologer her:

Skriv en kommentar